Lectii de dans? Da sau nu?

Autor:

Primul dans este un moment important in desfasurarea unei nunti. Unii miri sunt mai relaxati si aleg o melodie pe care pot dansa usor, iar altii se duc la cursuri pentru perfectionarea pasilor de dans. Tu ce ai ales?
Daca nu v-ati hotarat inca, Ana, de la o scoala de dans din Bucuresti, ne-a raspuns la cateva intrebari legate de pregatirea primului dans.

***

1. In ce proportie sunt clientii dumneavoastra viitori miri?

In sezonul nuntilor mai – octombrie, mirii reprezinta aproximativ 40% dintre clientii scolii de dans.

2. Ce asteptari trebuie sa aiba un cuplu care urmeaza lectii de dans?

Pornind de la ideea ca este un moment frumos din viata celor doi, asteptarile lor ar fi indicat sa fie legate de starea de bine pe care o au in timpul dansului lor. Daca reusesc asta, siguranta si increderea va fi mare, astfel incat tracul, emotia vor fi depsite cu usurinta. Pe de alta parte, aceste asteptari sunt legate si de imaginea “artistilor”, imagine care se imbunatateste printr-o pozitie corecta, o mimica si o gestica adecvata, precum si cu o atitudine potrivita.

3. Care este numarul minim de lectii de dans pe care ar trebui sa le urmeze un cuplu, pentru a se descurca onorabil in dansul de deschidere?

Pe parcursul a minim trei sedinte se pot invata elementele necesare pentru o coregrafie si o imagine onorabila a mirilor mai putin pretentiosi.

4. Recomandati lectiile de grup sau private?

In functie de resursele fiecarui cuplu ( timp, bani, rabdare, dorinta de actiune impreuna etc ), se poate alege felul sedintelor. Voi descrie mai jos avantajele fiecarui tip de sedinte:
1.Avantaje cursurile de dans de grup:
-cost scazut
-atmosfera distractiva, vesela,
-socializare,
-spirit de competitie,
-posibilitatea de a dansa cu mai multi parteneri.

2.Avantaje lectii de dans particulare:
-eficienta maxima in procesul de invatare,
-efort fizic intens, multe calorii arse,
-comunicare crescuta cu profesorul de dans,
-atentie maxima primita din partea antrenorului de dans.

5. Ce recomandati pentru un cuplu incepator? (ritm si coreografie)

Avand in vedere ca peste 90% dintre elevii miri sunt incepatori, voi face aceasta recomandare in functie de numarul de sedinte disponibile si de caracterul persoanelor participante. Ritm antrenant, coregrafie diversificata la un numar mai mare de sedinte; miscari teatrale, expresivitate,interpretari de roluri, gestica, toate acestea direct proportionale cu o fire indrazneata, extrovertita, increzatoare.

6. Aveti o recomandare de ritm pentru dansul de deschidere? – de exemplu, un vals, un blues, un colaj de ritmuri?

Avand in vedere ca traditia recomada valsul, as face si eu aceeasi recomandare.

7. Sunt multe exemple pe internet cu viitori miri care abordeaza diferit acest dans – fie ca incep sa danseze pe o melodie mai lenta si apoi continua cu o melodie mai ritmata, fie ca imita pasii de dans dintr-un film cunoscut sau videoclip. Aveti astfel de coreografii?

Da, aceste cereri sunt din ce in ce mai dese si daca melodia-colaj este inspirat realizata, poate sa iesa ceva cu adevarat interesant si original. Nu repet coregrafiile din filmuletele aparute pe diverse site-uri de profil.

8. La recomandarea coreografiei, aveti in vedere conditia fizica a clientilor?

Numai daca este vorba de lift-uri (figuri coregrafice in care fata este ridicata in intregime de catre partener).

9. Aveti alte sfaturi pentru miri?

Multe dintre aceste sfaturi le gasiti pe site-ul www.valsulmirilor.ro

Manea Cristian este antrenor la scoala de dans “Dansez pentru mine“.

***

Tags: , , ,