Stresul nunţii: prefaţă

Autor:

Îmi amintesc de lunile premergătoare nunţii noastre. Câte o idee nouă apărea în fiecare zi şi fără să ne strofocăm. Eram într-o avalanşă, înconjuraţi de sfaturile binevoitoare emise de părinţi sau cei care au mai participat la nunţi.

Participasem doar la o nuntă. Acum 10 ani. Se schimbaseră multe de atunci. Când ajungi să-ţi plănuieşti nunta, realizezi că sunt aşa multe de ştiut şi aşa multe de rezolvat încât te simţi copleşit şi crezi că orice sfat este bun.

Zi de zi, cineva din familie avea câte un sfat. Noi am cerut doar lista de invitaţi ca să ştim spre ce să ne orientăm. Fără un pic de experienţă, ne-am simţit cocoşaţi de greutatea unui astfel de eveniment. Nu erau multe zile în care zâmbeam şi ne gândeam cu bucurie la nunta noastră. La ziua noastră, a mirilor. Cum sunt sfaturile din revistele de specialitate: “Nunta este pentru miri, este ziua lor”.

Cu siguranţă că este, dar “mai importanţi sunt invitaţii”, spun alţii. Poate, dar trebuie găsit un echilibru între liniştea mirilor şi bucuria invitaţilor. Am rezolvat cu nunta în 4 luni. Restaurantul îl rezervasem cu vreo 6 luni înainte. Am avut noroc.

Vor urma câteva articole despre cum să ai o nuntă fără stres. Nu se vor sfaturi, nu îmi plac sfaturile. Doar câteva lucruri pe care să le citeşti. Dacă nu te regăseşti în articole, este în regulă. Am fost în aceeaşi poziţie de mireasă stresata.
Un articol arată mai bine cu o fotografie. Acesta a fost buchetul meu. Un buchet din bujori şi orhidee.

buchet mireasa bujori

Sursa foto: danielphotography.ro